Ο Κλινικός Διαιτολόγος Νικόλαος Παπασπανός μας συστήνει σολομό με άγριο ρύζι για την πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων και φυτικών ινών.

Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι, το οποίο όμως περιέχει πολύ μικρή ποσότητα κορεσμένων λιπαρών οξέων.


Τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν είναι κυρίως ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακές παθήσεις, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, βοηθάνε στη καλή εγκεφαλική λειτουργία και συμβάλουν στην πρόληψη της καρκινογένεσης. Ο σολομός επίσης είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνη D, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο και φώσφορο. Το ρύζι συμπληρώνει ιδανικά τον σολομό, καθώς αποτελεί πηγή υδατανθράκων, του βασικού «καυσίμου» του οργανισμού, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Μάλιστα το καστανό και το άγριο ρύζι αποτελούν και μια καλή πηγή φυτικών ινών.

Παπασπανός Νικόλαος
Κλινικός, Αθλητικός Διαιτολόγος
Πτυχ Χαροκοπείου Παν/μίου Αθηνών
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Μητροπόλεως 77 Θεσ/νικη Τηλ.2310226989
Ελ. Βενιζέλου 2 Κοζάνη Τηλ.24610-24226

www.diettips.gr