Ο Νικόλαος Παπασπανός μας παρουσιάζει τα οφέλη της σαλάτας στον οργανισμό μας

Τα λαχανικά αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών και είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι επίσης ότι είναι και πλούσια σε υγρά, συνεισφέροντας έτσι στην καθημερινή ενυδάτωση του οργανισμού. Αν μάλιστα μια σαλάτα συνδυαστεί μια πηγή υδατανθράκων όπως πλιγούρι, σουσάμι, παξιμάδι ή κρουτόν και μια πηγή πρωτεΐνης όπως κοτόπουλο, τυριά, γαλακτοκομικά, τόνος ή σολομός τότε αποτελεί πλήρες γεύμα.

Παπασπανός Νικόλαος
Κλινικός, Αθλητικός Διαιτολόγος
Πτυχ Χαροκοπείου Παν/μίου Αθηνών
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Μητροπόλεως 77 Θεσ/νικη Τηλ.2310226989
Ελ. Βενιζέλου 2 Κοζάνη Τηλ.24610-24226

www.diettips.gr