Ο Κλινικός Διαιτολόγος Νικόλαος Παπασπανός προτείνει στραγγιστό γιαούρτι 2% σε 4 γευστικούς συνδυασμούς

Αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πηγές ασβεστίου για τον ανθρώπινο οργανισμό.


Είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Περιέχει ακόμα σημαντικές ποσότητες φωσφόρου, μαγνησίου, καλίου, βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης D και Α. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην περιεκτικότητά του σε προβιοτικά, δηλαδή μικροοργανισμούς απαραίτητους για την καλή λειτουργία του εντέρου, καθώς ασκούν θετική δράση στη μικροχλωρίδα του. Συνδυάζεται ιδανικά με ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής άλεσης, μούσλι, μέλι και φρούτα νωπά είτε αποξηραμένα.

Παπασπανός Νικόλαος
Κλινικός, Αθλητικός Διαιτολόγος
Πτυχ Χαροκοπείου Παν/μίου Αθηνών
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Μητροπόλεως 77 Θεσ/νικη Τηλ.2310226989
Ελ. Βενιζέλου 2 Κοζάνη Τηλ.24610-24226

www.diettips.gr